Gausta

Gausta

I Norge har Gausta lenge vært en av landets største fjelldestinasjoner, sommer som vinter. Ett av trekkplastrene har vært Gaustatoppen, et spektakulært fjell med en like spektakulær fløybane inne i fjellet. Den tar deg helt til toppen av fjellet og er spesielt populær om vinteren.  Da er det er mulig å stå ned fjellet på ski/brett.

Nærheten til verdensarvbyen Rjukan, med sin spennende krigshistorie, er også med på å gjøre området ideelt for ferie og fritid.

Gaustaområdet

Gausta ligger i hjertet av Telemark og kan skilte med flott natur, spektakulære fjell, idylliske vann og et fantastisk viddelandskap. Selve symbolet på området og kanskje det de fleste forbinder med destinasjonen er majestetiske Gaustatoppen som rager 1883 moh.

Området ligger sentralt plassert på Østlandet, med ikke mer enn 14-18 mil fra de største byene.

Helårsdestinasjon

Gausta byr på mange muligheter for aktiviteter både på sommer- og vinterstid. Om sommeren har man et bredt utvalg av turmuligheter som passer både store og små, med Gaustatoppen (1883 moh.) som en av de flotteste turene.

Om vinteren tilbyr Gausta et bredt utvalg av alpinbakker og langrennsløyper som passer for hele familien.

Om vinteren tilbyr Gaustablikk skisenter et bredt utvalg av alpinbakker og langrennsløyper som passer for hele familien.

Sentral beliggenhet

Området ligger sentralt plassert på Østlandet, med en avstand på 14-18 mil til de største byene. Reisetiden til Oslo er ca. 3 timer med bil.